Faciliteiten

TOWEL

Goed nieuws voor Wellnessliefhebbers

Je af en toe eens goed laten verwennen is niet alleen leuk, maar ook gezond!

Van Dale omschrijft het woord “Wellness” als “activiteiten, voorzieningen en producten die kunnen bijdragen tot de verhoging van het lichamelijk welbevinden”. En ja hoor, de positieve resultaten op het lichamelijk welbevinden zijn er zeker en vast.

Alle faciliteiten zijn toegankelijk voor minder-valideren.

Sauna versterkt uw weerstand

Sauna

Een saunasessie zorgt ervoor dat uw bloeddoorstroming verbetert, uw poriën worden opengezet en afvalstoffen worden sneller uit uw lichaam verwijderd.

Heeft u vaak last van koude handen en voeten in de winter? Dan kan dat te wijten zijn aan een slechte bloeddoorstroming. Een regelmatige saunabeurt kan hier wonderen doen. Uw bloedvaten zetten tijdens een saunasessie uit door de warmte en krimpen weer in door afkoeling. Regelmatig saunagebruik heeft bovendien een gunstige invloed op uw immuunsysteem zodat u minder vatbaar bent voor griepjes en verkoudheden.

In een sauna schommelt de temperatuur tussen de 80 à 100 graden. De lucht is er enorm droog. Zo kan het lichaam de warmte gemakkelijk verdragen en tevens als aangenaam ervaren.

Zo is het noodzakelijk om helemaal naakt in de sauna te gaan. Alleen dan kan het lichaam de warmte optimaal opnemen en wordt het zweet niet vastgehouden.
Turks stoombad of stoomcabine

Hammam

Deze ruimte wordt verwarmd tot 45 graden. Door de hoge luchtvochtigheid gaat het lichaam snel zweten.

Wilt u er dit najaar top utizien? Ga dan regelmatig in de stoomcabine. Een stoombad of hammam zet u poriën open wat resulteert in een zichtbaar gladdere huid. Het is ook de ideale basis om een schoonheidsmaskertje te leggen: doordat uw poriën openstaan, kunnen maskertjes extra goed inwerken.

De hammam is meer dan enkel wat nevel, het is vooral goed voor de luchtwegen en reumaklachten. We voegen Chinese eucalyptus toe aan de stoom.

Ook voor jonge kinderen met ademhalingsproblemen of astma is een stoombad ideaal. Als u in de winter last heeft van een droge prikkelhoest of luchtwegproblemen, dan doet u er goed aan om de vochtige lucht in te ademen in de hammam.

Ontspannen was nog nooit zo gezond!

Voor alle leeftijden

Infraroodcabine

Deze zachte warmte veroorzaakt een dubbel effect, namelijk de indringing van de infrarode stralen in ons lichaam en een aangename omgevingstemperatuur die ons lichaam nog meer aanzet tot transpireren.

De warmte van de infraroodstralers dringt dieper door in de huid dan de omgevingswarmte in een sauna.
Vooral voor sporters, mensen met spierpijnen en oudere personen met gewrichtsklachten is een infraroodcabie uiterst heilzaam.

De infraroodstraling zorgt voor een betere bloeddoorstroming en soepelere spieren.
Ook bij artritis of artrose zorgt de warmte voor pijnverlichting. 

Tot 3 uur na het gebruik van de infraroodcabine kan u de heerlijke warmte voelen nagloeien.

Een douche of bad voor het gebruik kan een beter transpireren bevorderen.Na de sessie is het voldoende om u af te spoelen met lauw water: zo kan de warmte nog wat nawerken.

Quality time in het bubbelbad

Bubbelbad

Geef toe, u voelt zichzelf een pak gelukkiger als u goede face-to-face contacten hebt, uw hart al eens kan luchten of eens goed kan lachen.

Hier komt het bubbelbad van pas! Een half uurtje bubbelen met familie of vrienden versterkt namelijk uw relaties waardoor u zich beter in uw vel zal voelen.

Kom achter die laptop vandaan en leg die talet of smartphone even weg. Tijd maken voor authentiek, persoonlijk contact met de mensen om wie u geeft, bezorgt u een positief gevoel!
De verkwikkende bubbels van het bubbelbad laten u toe om rustig te relaxen. De verschillende hydrojets masseren het lichaam van top tot teen.

Een oppepper voor lichaam en geest.

Verfrissend

Zwembad

Een verfrissende duik kan zeer welkom zijn tussen 2 saunabeurten in.

Zwemmen geeft een boost aan de gezondheid en de mood. Zwemmen werkt ontspannend. Dat komt doordat het water je lichter doet voelen en het hart rust geeft. Ontspannend zwemmen vermindert stress en neerslachtigheid. 

Zwemmen is trouwens ook een cardiovasculaire training en dergelijke trainingen verbeteren de stemming en vergroten het zelfvertrouwen. Dit omdat je tijdens het zwemmen meer van het hormoon serotonine produceert.

Zwemmen vergroot de longcapaciteit en verbetert de ademhaling. De inspanning van het zwemmen geeft je meer energie dan het je kost. 

"A woman looks most beautiful after the sauna"
Severine
Kom genieten

We ontvangen jullie graag in onze totaal vernieuwde wellness!